Νταβούτογλου για μακελειό στην Άγκυρα: «Βασικός ύποπτος η ISIS»

Η σημασία της κατάστασης «ξεπερνά τα σύνορα της Τουρκίας»

Νταβούτογλου για μακελειό στην Άγκυρα: «Βασικός ύποπτος η ISIS»
Για το μακελειό στην Άγκυρα μίλησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που «ξεπερνά τα τουρκικά σύνορα».

Υποστήριξε μάλιστα μεταξύ άλλων, πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν πως το διεθνές κύρος της Τουρκίας έχει ενισχυθεί, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι «Βασικός ύποπτος είναι η ISIS, είμαστε κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους καμικάζι».

Την ίδια στιγμή, το φιλοκουρδικό HDP -που κατηγορεί ανοικτά το κυβερνών ΑΚΡ- εξετάζει να ακυρώσει κάθε προεκλογική του συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας. Το ΡΚΚ από την πλευρά του δηλώνει πως θα τηρήσει την αναστολή ένοπλων δραστηριοτήτων. Η απόφαση «θα τηρηθεί σε μνήμη των θυμάτων», ανέφερε ηγετικό στέλεχος του ΡΚΚ που επικαλείται το κουρδικό πρακτορείο Firat.

«Η επίθεση ήταν προσπάθεια να επηρεαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 1ης Νοεμβρίου», υποστήριξε ο Νταβούτογλου το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο NTV.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως έχουν ληφθεί «όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση».

Ο ίδιος είπε επίσης, πως οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες, την στιγμή που στα τουρκικά ΜΜΕ έχει αρχίσει να αναφέρεται το όνομα του καταζητούμενου αδελφού του δράστη στο Σουρούτς. Τέλος, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως στο εσωτερικό της Τουρκίας έχουν περάσει «τζιχαντιστές εν αναμονή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Τουρκία: Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ των θυμάτων-Νταβούτογλου: 2 άνδρες καμικάζι οι δράστες
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top