Αβάσταχτος ο πόνος στην Άγκυρα: Διαβάστε ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ανάμεσα στους νεκρούς ένα αγοράκι 9 ετών

Αβάσταχτος ο πόνος στην Άγκυρα: Διαβάστε ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

​Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.

Το πρωί του Σαββάτου οι ζωές πολλών υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας. Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης.

Μια από τις ακτιβίστριες που θα λάμβανε μέρος στην πορεία ειρήνης, αλλά δεν πρόλαβε, ήταν η 70χρονη Μεριέμ Μπουλούτ.

Μια γυναίκα μέλος της οργάνωσης «Μητέρες του Σαββάτου», που διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στη μνήμη των γιων τους οι οποίοι εξακολουθούν και αγνοούνται από τότε που τους συνέλαβαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατά την εκστρατεία καταστολής των Κούρδων ανταρτών τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο εγγονός της Μπουλούτ είχε χάσει την ζωή του τον περασμένο χρόνο ενώ πολεμούσε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο όρος Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ.

Η 19χρονη Ελίφ Κανλίογλου, 19 ετών, σπούδαζε ξένες γλώσσες στο πανεπιστήμιο της Μερσίνας. Η νεαρή κοπέλα, κόρη ενός στελέχους του Κόμματος Εργασίας είχε μεταβεί με λεωφορείο στην τουρκική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην πορεία ειρήνης.

Σε μια φωτογραφία στο Twitter, μια άλλη φοιτήτρια, η Ντιζλέ Ντελί, τραβάει μια φωτογραφία σέλφι στο εσωτερικό ενός λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, ενώ οι φίλοι της σχηματίζουν το σήμα της νίκης με τα χέρια τους.

«Πηγαίνουμε στην Άγκυρα για να φέρουμε την ειρήνη» έγραφε με ενθουσιασμό η ίδια σε ένα από τα τελευταία μηνύματά της.

Το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το κόμμα Δημοκρατίας των Λαών έχασε πολλά από τα στελέχη του που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Όπως την 45χρφονη Κουμπρά Μελτέμ Μολάογλου ή τον Αμπντουλάχ Ερόλ, υποψήφιο στην Κερασούντα.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θρηνεί επίσης για τα στελέχη που έχασε στις διπλή βομβιστική επίθεση. Ένδεκα μέλη της νεολαίας του κόμματος της Μαλάτειας σκοτώθηκαν στην Άγκυρα.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, τον Ιμπραήμ, ο οπ��ίος εργαζόταν στην κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων TCDD. Όπως έγραψε η εφημερίδα Χουριέτ, o Βεϊσέλ ήταν εκείνος που ζήτησε επίμονα από τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του στην πορεία υπέρ της ειρήνης. Η μητέρα του κατέρρευσε μπροστά από το νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν πατέρας και γιος.

Παντρεμένοι εδώ και έναν χρόνο, ο Γιλμάζ Ελμαστζάν, εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους και η σύζυγός του Γκουλχάν, έγκυος, πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου οι δυο τους χαμογελούν την ημέρα του γάμου τους.

Αλλά και ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Όπως ο Άχμεντ Αλκαντί. Αυτός ο Παλαιστίνιος διέμενε στην Αντιόχεια κοντά στη συριακή μεθόριο. Ήταν επικεφαλής ενός φιλειρηνικού κινήματος και δίδασκε αγγλικά και αραβικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top