128 οι νεκροί στην Άγκυρα ισχυρίζεται το φιλοκουρδικό κόμμα

Αρχίζει σήμερα η ταφή των θυμάτων των εκρήξεων

128 οι νεκροί  στην Άγκυρα ισχυρίζεται  το φιλοκουρδικό κόμμα
Στους 128 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα ισχυρίζεται το φιλοκουρδικό κόμμα ( Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών-HDP) μέσω Twitter, το οποίο είχε διοργανώσει τη διαδήλωση.

Σύμφωνα πάντως με το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, μέχρι αργά χθες το βράδυ ο απολογισμός ανερχόταν σε 95 νεκρούς και 246 τραυματίες. Η διαφορά στους αριθμούς όμως, πέρα από την πιθανή εξήγηση οι δύο πλευρές να επιδίδονται σε ένα μακάβριο «παιχνίδι εντυπώσεων» με αύξηση ή μείωσή του τραγικού απολογισμού, ενδεχομένως να οφείλεται και στο γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών χαροπάλευε στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκο��εία της Άγκυρας, χωρίς να υπάρχει άμεση ενημέρωση για το αν επέζησαν ή αν κατέληξαν, .

Στην Τουρκία, που επλήγη από την πλέον πολύνεκρη επίθεση της ιστορίας της, αρχίζει η ταφή των θυμάτων των εκρήξεων , καθώς οι πρώτες κηδείες θυμάτων θα τελεστούν σήμερα.

Στην Κωνσταντινούπολη και σε πόλεις της νοτιοανατολικής χώρας, χιλιάδες άνθρωποι καταδίκαζαν την κυβέρνηση φωνάζοντας "Ερντογάν δολοφόνε" και "η ειρήνη θα νικήσει". Παρόμοιες φιλοκουρδικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, όπως και στην Αθήνα,

Η ιδιαίτερα φονική επίθεση πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης που ενισχύεται από τις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική χώρα, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top