Νεκρή Παλαιστίνια έγκυος και το 3χρονο παιδί της στη Λωρίδα της Γάζας

Έπειτα από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς

Νεκρή  Παλαιστίνια έγκυος και το 3χρονο παιδί της στη Λωρίδα της Γάζας
Μία Παλαιστίνια έγκυος γυναίκα και η κόρη της σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο θέση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των ιατρικών αρχών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η ισχυρή έκρηξη σε μια από τις θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε την κατάρρευση ενός κοντινού σπιτιού, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν μέσα.

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε πως η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν ηλικίας 30 ετών και έγκυος, ενώ η κόρη της ήταν 3 ετών. Πρόσθεσε πως από την επίθεση τραυματίστηκε ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και ένας άνδρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε με ανακοίνωση του πως οι αεροπορικές του δυνάμεις στόχευαν δύο αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα που έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος το Σάββατο και την Παρασκευή.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας που αναχαιτίστηκε κοντά στην νότια πόλη του Ισραήλ Ασκελόν. Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως επιρρίπτει στην Χαμάς την ευθύνη για οποιεσδήποτε επιθέσεις προέρχονται από την Λωρίδα της Γάζας.

Σε 12 μέρες αιματοχυσίας, 22 Παλαιστίνιοι και 4 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και σε πόλεις του Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα τελευταία επεισόδια βίας αποτελούν μια νέα Ιντιφάντα, μετά τις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top