Η βλακεία ΣΚΟΤΩΝΕΙ: Μωρό πέθανε από αερόσακο και… μητρική ανευθυνότητα

Ήταν μόλις τριών μηνών

Η βλακεία ΣΚΟΤΩΝΕΙ: Μωρό πέθανε από αερόσακο και… μητρική ανευθυνότητα
Ένα τραγικό περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι η ανευθυνότητα είναι ανίκητη και ενίοτε... δολοφονική, συνέβη στην Ιρλανδία. Τι έγινε;

Ένα μωράκι μόλις τριών μηνών ήταν στα χέρια της μαμάς του, η οποία δεν φορούσε ζώνη, όταν έγινε αυτοκινητιστική σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο αερόσακος να επιφέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο μωρό, που εν τέλει έχασε τη μάχη με το θάνατο στο νοσοκομείο.


Η ανεύθυνη μητέρα, όχι μόνο οδηγούσε με το βρέφος στα πόδια της στη θέση του οδηγού, όχι μόνο δεν φορούσε ζώνη, αλλά είχε μπει και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κάτι που παρά τις προσπάθειες του άλλου οδηγού, επέφερε και την μοιραία σύγκρουση.

Τί κι αν το τραγικό τρακάρισμα έγινε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα; Ο αερόσακος στο τιμόνι του αυτοκινήτου της Ιρλανδής μητέρας, δυστυχώς, άνοιξε!

Το μωράκι κατέληξε στο νοσοκομείο δύο μέρες αργότερα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ενεργοποίηση ενός αερόσακου αντιστοιχεί σε μία πραγματική έκρηξη, ενώ η ταχύτητα με την οποία ανοίγει φθάνει έως και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα! Μπορεί μεν όλα αυτά να κρατούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, όμως αν δεν φοράει ζώνη ο οδηγός, η δύναμη με την οποία θα έρθει σε επαφή το σώμα με τον αερόσακο είναι ιδιαίτερα μεγάλη κι ως εκ τούτου επικίνδυνη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top