Συγκίνηση: Ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία αφηγείται το ταξίδι του ξεριζώματος

��ΕΙΤΕ την εξομολόγησή της

Συγκίνηση: Ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία αφηγείται το ταξίδι του ξεριζώματος

​Η 7χρονη Malak από τη Συρία ήταν ανάμεσα στους εκατομμύρια πρόσφυγες που περπάτησαν και κολύμπησαν μέρες-νύχτες ολόκληρες για να έρθουν στην χώρα μας. Η μικρή κοπέλα αποφάσισε να μιλήσει για το μακρύ της ταξίδι από την Συρία στην Ελλάδα χωρίς, όμως, να χάσει το χαμόγελο της.

Φτάσαμε εδώ με μια βάρκα. Ήταν μεγάλη. Όταν την είδα φοβήθηκα, στην αρχή. Αλλά μετά, όταν μπήκα μέσα, μου άρεσε. Δεν φοβόμουν πια.

Το κοριτσάκι το οποίο ήρθε μαζί με την μητέρα του στο νησί της Λέσβου είπε στην κάμερα του AJ+:

Όταν το σκάφος άρχισε να κινείται, είδαμε νερό να μπαίνει μέσα. Όσο πιο πολύ προχωρούσε, τόσο περισσότερο νερό έπεφτε πάνω μας. Δεν υποφέραμε, υποφέραμε μέσα στη φουσκωτή βάρκα. Υποφέραμε γιατί πέταξαν όλα τα πράγματα μας μέσα στη θάλασσα. Θα πεθαίναμε, εγώ και η μητέρα μου θα πνιγόμασταν.

Στην συνέχεια η 7χρονη Malak αναφέρθηκε στην διάσωση και είπε: «Στο τέλος, ένα φως έπεσε πάνω μας και μας οδήγησε στην ακτή. Μετά τελείωσαν τα καύσιμα και κάποιοι ψαράδες ήρθαν και μας οδήγησαν στην ακτή. Όταν βγήκαμε στην ξηρά, σκάσαμε τη φουσκωτή βάρκα. Πετάξαμε τα σωσίβια και προχωρήσαμε προς τα βουνά».

«Θα ήθελα να πάω πίσω στη Συρία, αλλά πώς θα μπορούσαμε να γυρίσουμε; Εύχομαι να μπορούσαν να έρθουν εδώ όλοι οι φίλοι μου. Αλλά δεν έμεινε κανείς. Άφησα εκεί πολλούς φίλους, έχω πολλούς φίλους. Ήμουν χαρούμενη εκεί. Αν το θέλει ο Θεός, θα επιστρέψουμε. Αν το θέλει ο Θεός, η Συρία θα γίνει όπως ήταν πριν» καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top