ΑΥΤΗ είναι η «πριγκίπισσα των μεταναστών»- ΔΕΙΤΕ την ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία της

Γνωρίστε τη μικρή Φραντσκέσκα

ΑΥΤΗ είναι η «πριγκίπισσα των μεταναστών»- ΔΕΙΤΕ την ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία της

​Αυτή η μικρή έχει γίνει το σύμβολο ελπίδας για όσους εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και κάνουν το ταξίδι θανάτου δια θαλάσσης για μία καλύτερη ζωή. Πριν καν γεννηθεί έγινε μετανάστης.

Ήταν τον περασμένο Μάϊο όταν η μητέρα της, Στέφανι , 9 μηνών έγκυος εγκαταλείπει την Λιβύη μαζί με άλλους πρόσφυγες. Σπάνε τα νερά της μεσοπέλαγα πάνω στο πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού που τους περισυνέλλεξε στα ανοιχτά της Σικελίας.

12BCAC3FEDDBB807DE47A5F05F071869.jpg
Εκείνη την ημέρα ο διεθνής τύπος πανηγυρίζει τη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αλλά και αυτή της «πριγκίπισσας των μεταναστών» όπως αποκαλούν τη μικρή Φραντσέσκα.

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων υπάρχει ο τίτλος «ένα βασιλικό μωρό» και φωτογραφίες της με εκείνη να κοιμάται τυλιγμένη με ένα ροζ κουβερτάκι .

Ο φάκελός τους είναι άδειος. Υποβάλλουν αίτημα για άσυλο. Μένουν στο κέντρο υποδοχής στη Σικελία. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα και δημοσιεύματα σήμερα έχουν το δικό τους AΦΜ. Η Στέφανι μαθαίνει ιταλικά προκειμένου να βρει μία δουλειά στην νέα τους πατρίδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top