ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την οικογένεια του Έλληνα καθηγητή: 17 χρόνια φυλάκισης στον αδίστακτο δολοφόνο

Το άγριο έγκλημα στο Λονδίνο που σόκαρε Ελλάδα και Βρετανία

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την οικογένεια του Έλληνα καθηγητή: 17 χρόνια φυλάκισης στον αδίστακτο δολοφόνο

Ήταν αρχές Ιανουαρίου όταν η Βρετανία αλλά και η Ελλάδα «ταρακουνήθηκαν» από το άγριο έγκλημα που έλαβε χώρα σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνου. Θύμα ένας 43χρονος Έλληνας καθηγητής στο Κολέγιο Αθηνών, ο Μενέλαος Αλυγιζάκης.

Δράστης του άγριου εγκλήματος ο 30χρονος Μαρκ Πάτεν ο οποίος την Τετάρτη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με τουλάχιστον 17 χρόνια φυλάκισης.

Το θύμα

060115142432_2442.jpg

Ο δράστης επιτέθηκε στον Έλληνα καθηγητή σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνου, και αφού τον γρονθοκόπησε και τον κλώτσησε, άρχισε να τον μαχαιρώνει χωρίς έλεος στο κεφάλι ενώ παράλληλα ούρλιαζε!

Ας δ��ύμε όμως τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 5ης Ιανουαρίου… Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δίκη, το θύμα βρισκόταν σε κλαμπ στην οδό Lower Marsh Street.

Ο δράστης

2D32570800000578-3264828-Jailed_for_17_yaers_Mark_Patten_30_punched_a_pianist_before_kick-m-66_1444304309276.jpg
Μετά από εκείνον μπήκε και ο δράστης, ο οποίος μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έφυγε. Ένα τέταρτα μετά τη μία τα ξημερώματα, επέστρεψε μαζί με μια γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τους δεν αντάλλαξαν κουβέντα. Γύρω στις 02:30 ο δράστης μαζί με τη φίλη του έφυγε από το κλαμπ και 3 λεπτά αργότερα έφυγε και το θύμα.

Συναντήθηκαν σε μία διασταύρωση και προχώρησαν μαζί ενώ παράλληλα συνομιλούσαν. Κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Γουότερλου με τον Έλληνα καθηγητή να είναι λίγα μέτρα πιο μπροστά. Τότε, ο δράστης έτρεξε κοντά του και άρχισε να τον χτυπάει. Το θύμα είχε τα χέρια του στις τσέπες και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μετά από πολλές μπουνιές έπεσε κάτω και τότε ο δράστης τον μαχαίρωσε.

Το σημείο που συνέβη το αντριχιαστικό έγκλημα

050115144610_0165.jpg
Αμέσως μετά, τον παράτησε μέσα σε μια λίμνη αίματος και προσπάθησε να διαφύγει. Ωστόσο, επιβάτες λεωφορείου που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ενημέρωσαν τον οδηγό και εκείνος απαγόρευσε και σε εκείνον και στην παρέα του να επιβιβαστούν. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top