Η «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» του Ομπάμα για τον ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Η πρόεδρος του οργανισμού τη δέχτηκε αλλά ζητά έρευνα

​Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα για τον βομβαρδισμό από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ τουΑφγανιστάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την επικεφαλής του οργανισμού, Τζοάν Λιού.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο κ. Ομπάμα διαβεβαιώνει ότι η έρευνα του υπουργείου Άμυνας θα οδηγήσει σε ένα αντικειμενικό πόρισμα για τα γεγονότα και τις συνθήκες του περιστατικού.

«Εάν το κρίνει απαραίτητο, ο πρόεδρος θα δώσει εντολή για αλλαγές ώστε τραγωδίες σαν αυτή να είνα�� λιγότερο πιθανό να επαναληφθούν στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της αμερικανικής αεροπορίας στην Κουντούζ στις 3 Οκτωβρίου προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 12 στελεχών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση χαρακτήρισε την επίθεση δυνητικά έγκλημα πολέμου και κάλεσε να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσε πως δέχτηκε τη συγγνώμη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά εξακολουθεί να ζητεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top