Τουσκ: Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

Στην Ολομέλεια του ΕΚ

​Κάλεσμα προς τους Ευρωπαίους να προστατεύσουν την Ενωση από τις δριμείες κριτικές και τα επικριτικά σχόλια που δέχεται τελευταία, απηύθυνε από την Ολομέλεια του ΕΚ σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Υπογράμμισε την σημασία της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, διαφορετικά «Ευρώπη χωρίς εξωτερικά σύνορα, θα σημάνει Ευρώπη με εσωτερικούς φραγμούς, Ευρώπη χωρίς Σέγκεν».

«Οι ιστορικές αλλαγές και οι πιέσεις μεγάλης εμβέλειας, απαιτούν έναν βαθμό αξιοπρέπειας και απαιτήσεις από κάθε ομάδα πολιτών», δήλωσε. Ιδίως τώρα που ολόκληρος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην Ευρώπη και στις αντιδράσεις για το κύμα μεταναστών που καταφθάνει.

« Η Ευρώπη δέχεται δριμείες κριτικές για τις διεθνείς συμβάσεις, π��υ έρχονται να ενισχύσουν τα επιχειρήματα των επικριτών μας. (...) θα μπορούσε να φαντασθεί κάνεις ότι η Ευρώπη είναι το χ��ιρότερο μέρος. Όμως οι χιλιάδες πρόσφυγες γνωρίζουν ότι η δική μας κοινότητα λαών είναι ανοιχτότερη και πλέον ανεκτική απ΄ όλες τις άλλες και όλοι οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι ασφαλέστεροι από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» είπε και πρόσθεσε: «Ας μην αφήσουμε να γίνει η Ευρώπη ο αποδιοπομπαίος τράγος, λόγω της ανεξέλεγκτης κριτικής μεταξύ μας. Διαφορετικά, πολύ σύντομα οι θεοκρατίες θα αρχίσουν να μας δίνουν μαθήματα για το τι σημαίνει ανοχή και ανεκτικότητα, για το τι σημαίνει δημοκρατία. Και όσοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της τεράστιας μαζικής εξόδου, θα μας κρίνουν για τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να προστατεύσουμε από κοινού το κοινό μας όνομα» υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top