Ομπάμα: Θα συνεργαστώ με τον Πούτιν εάν προωθήσει την πολιτική μετάβαση στη Συρία

Θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας, λένε οι ΗΠΑ

Ομπάμα: Θα συνεργαστώ με τον Πούτιν εάν προωθήσει την πολιτική μετάβαση στη Συρία

​Πρόθυμος να συνεργαστεί με την Ρωσία, εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαμεσολαβήσει και επιτύχει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία με την συναίνεση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ιράν, είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πλανητάρχης και ο Ρώσος πρόεδρος είχαν διμερή συνομιλία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η Συρία και η Ουκρανία.

«Στη συζήτησή μου με τον πρόεδρο Πούτιν έκανα πολύ σαφές ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το πρόβλημα στη Συρία είναι να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση, η οποία θα είναι συνολική, ��αι θα διατηρήσει τις κρατικές δομές σε τάξη, θα κρατήσει το στρατό σε τάξη... Και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι ο κ. Άσαντ να δεχθεί τη μετάβαση», πρόσθεσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη η ρωσική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να διεξάγει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία κατόπιν αιτήματος του προέδρου Άσαντ.

«Εάν η Ρωσία και το Ιράν επιδιώκουν να ενισχύσουν τον Άσαντ και να καθυποτάξουν τον πληθυσμό, θα βρεθούν σε τέλμα και αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο κ. Πούτιν αναγκάστηκε να επέμβει στη Συρία όχι λόγω της δύναμής του, αλλά λόγω της αδυναμίας του, διότι ο πελάτης του, ο κ. Άσαντ, κατέρρεε, και δεν αρκούσε πλέον να του στέλνει όπλα και χρήματα», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας μαζί με τα υπόλοιπα κράτη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας πως θα χαιρετίσει τη ρωσική εμπλοκή στις επιχειρήσεις με στόχο να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος εάν γίνονται «πραγματικά» για τον σκοπό αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top