Ομπάμα για το μακελειό του Όρεγκον: Δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς

Ζητά αυστηροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής-10 οι ΝΕΚΡΟΙ

Ομπάμα για το μακελειό του Όρεγκον: Δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς

Τ​ην α��στηροποίηση των νόμων κατοχής όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά το μακελειό σε πανεπιστήμιο στη βορειοδυτική πολιτεία Όρεγκον.

Σε δήλωση που έκανε στην αίθουσα ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα είπε ότι δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα. «Όπως λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους.

Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα «έχει αρρώστημένο μυαλό», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη Γή που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη Γη που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες».

Δέκα οι νεκροί από το μακελειό

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Τζον Χάνλιν οι νεκροί από το μακελειό ανέρχονται στους δέκα (7 τραυματίες), ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο δράστης που σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top