ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μισές φωτογραφίες σε sites για παιδόφιλους προέρχονται από το Facebook

Και το Instagram αποτελεί πηγή για εικόνες

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μισές φωτογραφίες σε sites για παιδόφιλους προέρχονται από το Facebook

​Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι «ανεβάζουν» καθημερινά στιγμές της προσωπικής τους ζωής. Βέβαια, δεν είναι και λίγοι όσοι ποστάρουν φωτογραφίες από τα παιδιά τους στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως είναι πολύ επικίνδυνο καθώς σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην Αυστραλία οι μισές φωτογραφίες σε sites για παιδόφιλους προέρχονται από το Facebook. Επιπλέον πολλές από αυτές είναι και από το Instagram.

Η έρευνα έγινε για τον ειδικό οργανισμό για την ασφάλεια των παιδιών και το ηλεκτρονικό έγκλημα. Ο Αλαστάι Μακ Γκίμπον- υπεύθυνος για την έρευνα- δήλωσε ότι ανακάλυψαν εκατομμύρια φωτογραφίες από παιδιά που έκαναν αθώες καθημερινές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, κάποιο σπορ, ακόμα και τις σχολικές τους εργασίες στο σπίτι.

Ο ίδιος τόνισε πως παρά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν σε καμία περίπτωση προκλητικές, στα παιδοφιλικά sites που εντοπίστηκαν συγκέντρωναν από κάτω εκατοντάδες σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου και της πιο αρρωστημένης φαντασίας.

Μάλιστα, τις είχαν τακτοποιημένες σε κατηγορίες όπως «παιδιά στην παραλία», «όμορφο αγόρι παίζει στο ποτάμι», «γυμναστική» κλπ.

Και όλα αυτά με σχόλια ακραία σεξουαλικά και απαράδεκτα για τα παιδιά. Και σαν να μην έφτανε αυτό πολλοί από όσους μπαίνουν σε αυτά τα sites συγκεντρώνουν τέτοιες φωτογραφίες και τις ανταλλάσσουν με άλλους.

Έτσι καλό θα ήταν οι γονείς να είναι προσεκτικοί και να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο, διότι όπως λένε οι ειδικοί τότε χάνουν τον οποιονδήποτε έλεγχο πάνω τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top