Τουρκία σε Ρωσία: Μην χτυπάτε Σύρους αντάρτες, μόνο το ISIS

Μόσχα: «Έως τέσσερις μήνες» η διάρκεια των επιδρομών

Τουρκία σε Ρωσία: Μην χτυπάτε Σύρους αντάρτες, μόνο το ISIS

​Η Τουρκία και οι εταίροι της στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους κάλεσαν τη Ρωσία να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά των τζιχαντιστών εκφράζοντας παράλληλα «βαθιά ανησυχία» για τα ρωσικά πλήγματα.

Σε κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις συμμαχικές αραβικές χώρες του Κόλπου, η Τουρκία αναφέρει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν «περαιτέρω κλιμάκωση» της σύγκρουσης και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πυροδοτήσουν περισσότερο τον εξτρεμισμό.

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες για δεύτερη μέρα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τα οποία, όπως ανακοίνωσε, είχαν στόχο τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί συζήτησαν για τους τρόπους αποφυγής οποιουδήποτε επεισοδίου στον συριακό εναέριο χώρο.

Tην ίδια ώρα, η Μόσχα διαμηνύει πως οι επιδρομές στη Συρία θα κρατήσουν «τρεις με τέσσερις μήνες», αν και αναγνωρίζει πως υπάρχει «πάντα ο κίνδυνος εγκλωβισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΟΙ ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία-Προσπάθεια συνεννόησης Ρωσίας-Αμερικής

Καχυποψία ΝΑΤΟ - ΗΠΑ για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top