ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε Πανεπιστήμιο του Όρεγκον- Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε φοιτητές

Νεκρός ο δράστης: Πρώτη ανάρτηση 01/10/2015 21:37

ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε Πανεπιστήμιο του Όρεγκον- Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε φοιτητές

Ένοπλος σκόρπισε το θάνατο στην Πανεπιστημιούπολη «Umpqua Community College» στο Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον, όταν εισέβαλε στο χώρο του κολλεγίου κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

orego1.jpg
Σύμφωνα με τα τον τοπικό εισαγγελέα, οι νεκροί ανέρχονται σε 13 και οι τραυματίες περίπου στους 20.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας, Τζον Χάνλιν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς.

Ο ίδιος δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών λέγοντας ότι οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το CNN αναφέρουν ότι ο δράστης φέρεται να είχε την Τετάρτη το βράδυ online συνομιλία, κατά την οποία ανέφερε το σχέδιό του να ανοίξει πυρ στο κολλέγιο.

Υπάλληλος του πανεπιστήμιου ανέφερε ότι φοιτητές και εργαζόμενοι άρχισαν να τρέχουν και κλειδώθηκαν σε αίθουσες, προσπαθώντας να σωθούν.

Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλη��ιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.

orego2.jpg

orego3.jpg

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα tweets όσων βρίσκονται μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα οποία εκφράζουν τον απόλυτο τρόμο. Γράφει η φοιτήτρια Κάιλα Μαρί σ' ένα από αυτά: «Θεέ μου, κάποιος πυροβολεί στο πανεπιστήμιο» και σ' ένα δεύτερο: «Οι φοιτητές τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση. Θεέ μου».

bdeea6816d7ec896335213386e220e51.jpg
Ο καθηγητής Τζον Μπλακγουντ γράφει επίσης: «Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο. Κλειδωθείτε και μην έρχεστε στο πανεπιστήμιο, μέχρι νεωτέρας» και σε δεύτερο tweet του αναφέρει: «Το ποστ μου ήταν για να προειδοποιήσω ώστε να παραμείνετε μακριά από το πανεπιστήμιο. Δεν έχω καμία πληροφορία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top