ΝΕΟ εργασιακό μοντέλο στη Σουηδία: 6 ώρες εργασίας αντί για 8

Πολλοί θα ήθελαν να μένουν εκεί

​Σημαντική επιτυχία σημειώνει το πείραμα της εξάωρης καθημερινής εργασίας στη Σουηδία, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τις οικογένειές τους και για τα χόμπι τους και να αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά τους, με όλο και περισσότερες εταιρείες να το υιοθετούν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλη του 2014, η κυβέρνηση του Γκέτενμποργκ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα δουλεύουν λιγότερες ώρες. Επρόκειτο ουσιαστικά για μία πειραματική κίνηση που στόχευε στην βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής ζωής, στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και φυσικά στην μείωση του κόστους εργασίας. Τα αποτελέσματα του πειράματος μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και έτσι αρκετές ήταν και οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που ακολούθησαν αυτό το παράδειγμα.

Ο επικεφαλής της Filimundus, Linus Feldt, δηλώνει πως δεν μετάνιωσαν ποτέ που ακολούθησαν την πολιτική αυτή.

“Θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας, να αποκτάμε νέες γνώσεις και να φροντίζουμε την υγεία μας. Ήθελα να δω αν υπάρχει τρόπος όλα αυτά να συνδυαστούν”, σημείωσε.

Όπως αναφέρει, η παραγωγικότητα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την εποχή που δούλευαν οκτάωρο, ωστόσο οι εργαζόμενοι ήταν πιο ευχαριστημένοι και υπήρχαν λιγότερες τριβές.

“Η εντύπωση μου είναι ότι είναι τώρα πιο εύκολο να συγκεντρωθούν στη δουλειά και έχουν περισσότερη ενέργεια όταν αφήνουν το γραφείο” δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top