Το επίμαχο λογισμικό της Volkswagen σε περίπου 700.000 πετρελαιοκίνητα της SEAT

Ανέστειλε προσωρινά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις όλων των νέων οχημάτων Seat με κινητήρα ντίζελ EA189

​Περίπου 700.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα που φέρουν λογισμικό παραποίησης των τιμών για τις εκπομπές ρύπων, έχει πουλήσει η ισπανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Seat, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Seat εξετάζει πόσα από αυτά τα οχήματα έχουν πουληθεί στην Ισπανία και ποια είναι ακριβώς τα μοντέλα τους και διαβεβαίωσε ότι οι «ιδ��οκτήτες των οχημάτων με κινητήρες EA189 θα κληθούν σε τεχνικά κέντρα για να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές».

Η Seat, η οποία εξαγοράστηκε από τη Voskswagen τη δεκαετία του 1980, «αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις όλων των νέων οχημάτων Seat με κινητήρα ντίζελ EA189».

Την ίδια ώρα, Γερμανοί ερευνητές βρίσκονται σε επαφή με αξιωματούχους στην αμερικανική Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο των παραποιημένων μετρήσεων, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top