Ο γάμος στην Υεμένη που κατέληξε σε τραγωδία- Πάνω από 131 οι νεκροί

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Ουαχίτζα

Ο γάμος στην Υεμένη που κατέληξε σε τραγωδία- Πάνω από 131 οι νεκροί

Ένας ματωμένος γάμος πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ουαχίτζα της Υεμένης, με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται στους 131 νεκρούς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ιατρική πηγή τοπικού νοσοκομείου.

Ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός αραβικών κρατών που βομβαρδίζει τους αντάρτες Χούτι στη χώρα από τον Μάρτιο, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο χθεσινό αυτό μακελειό και ένας εκπρόσωπός του είπε ότι τοπικές πολιτοφυλακές μπορεί να έριξαν τα βλήματα, με τα οποία έγινε η επίθεση.

Την αεροπορική αυτή επιδρομή καταδίκασε απερίφραστα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

«Αν ο αριθμός των νεκρών είναι τόσο υψηλός όπως αναφέρεται, μπορεί να είναι το πιο φονικό περιστατικό που σημειώνεται από την αρχή της σύγκρουσης», δήλωσε παράλληλα ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστού του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι δύο πύραυλοι ερρίφθησαν κοντά στο λιμάνι Αλ Μόχα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου τελείτο ο γάμος ενός ντόπιου ο οποίος συνδέεται με τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Το χωριό αυτό βρίσκεται στην επαρχία Τάιζ που κατελήφθη από τους Χούτι τον Μάρτιο, κατά την προέλασή τους προς το λιμάνι του Άντεν, όπου είχε καταφύγει ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, πριν διαφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό ενός χωριού στη βόρεια Υεμένη, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει τους Χούτι από αέρος εδώ και έξι μήνες, προσπαθώντας να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα Σαναά, την οποία κατέλαβαν πριν από έναν χρόνο.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό των απωλειών που υπάρχουν μεταξύ των αμάχων από τη σύγκρουση αυτή, καθώς οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.355, με τους περισσότερους να έχουν σκοτωθεί από τα τέλη του Μαρτίου ως τις 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γενεύη το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top