ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ τι έκανε μια εταιρεία για να μειώσει το άγχος των εργαζομένων της

Μια… ασυνήθιστη τακτική

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ τι έκανε μια εταιρεία για να μειώσει το άγχος των εργαζομένων της

Μια πρωτοποριακή ιδέα για να μειωθεί το άγχος των υπαλλήλων της και ως εκ τούτου αυτοί να γίνουν πιο παραγωγικοί, συνέλαβε μια Κινέζικη εταιρεία και τελικά φαίνεται πως πέτυχε το σκοπό της.

Τι έκανε; Επέτρεψε και οι υπάλληλοι με τη σειρά τους τόλμησαν να φοράνε διάφορες μάσκες -από Βενετσιάνικες μέχρι μάσκες κότας- κατά την διάρκεια της εβδομάδας αντί-στρες.

Η ασυνήθιστη σκηνή που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που βλέπετε, συνελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου στην εταιρεία Songcheng Performance Development Company, η οποία διαχειρίζεται ένα μεγάλο θεματικό πάρκο ταινιών στην επαρχία Zhejiang της Κίνας.

ηξμη,ηξ,.jpg

Το σκεπτικό της εταιρείας ήταν πως οι εν λόγω μάσκες μπορεί να κατάφερναν να κρύψουν τα συναισθήματα των εργαζομένων, κάνοντας τους να αισθανθούν πιο άνετα μιλώντας μπροστά σε επόπτες και συναδέλφους.

Επίσης το κόλπο της μάσκας, επέτρεψε και στους ειδικευόμενους εργαζόμενους να μοιραστούν ευκολότερα τις απόψεις τους, μιας και δεν μπορούσαν εύκολα να γίνουν αντιληπτοί από τα αφεντικά τους, ανέφερε ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

φξδφξ.jpg

Μάλιστα, δήλωσε ότι οι συνεδριάσεις αποδείχτηκαν πολύ πιο εποικοδομητικές εκείνη την ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι φάνηκαν πιο ειλικρινείς φορώντας το προσωπείο.

Εν τω μεταξύ την ίδια ημέρα, κατά την διάρκεια του μεσημεριανού, διοργανώθηκε και μαξιλαροπόλεμος ώστε να βοηθήσει στην εκτόνωση του άγχους.

τυξδξ.jpg

Ο δε εμπνευστής της ιδέας είπε: «Μέσω αυτής της δραστηριότητας, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου. Ταυτόχρονα βέβαια βοηθά και στη μείωση της έντασης και της πίεσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top