ΚΙ ΟΜΩΣ: Σέρβιραν ΓΕΥΜΑ από… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στους παγκόσμιους ηγέτες στη Νέα Υόρκη

Πέρασαν ένα κοινωνικό μήνυμα από το… στομάχι

ΚΙ ΟΜΩΣ: Σέρβιραν ΓΕΥΜΑ από… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στους παγκόσμιους ηγέτες στη Νέα Υόρκη

​Ένα διαφορετικό γεύμα σέρβιραν σε περίπου 30 παγκόσμιους ηγέτες την Κυριακή στη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια, οι ηγέτες, ανάμεσα τους ο Φρανσουά Ολάντ και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, έφαγαν… σκουπίδια!

Ας δούμε όμως το μενού αλλά και τον υπέροχο λόγο που οι διάσημοι σεφ Νταν Μπάρμπερ και Σαμ Κας (πρώην σεφ του Λευκού Οίκου) αποφάσισαν να μαγειρέψουν σκουπίδια!

αδγη.jpg
Ξεκίνησαν με σαλάτα από υγειονομική ταφή αποβλήτων από «αποκόμματα» λαχανικών με «ακατάλληλα» μήλα και αχλάδια. Στην συνέχεια έφαγαν μπιφτέκι λαχανικών, με πολτό που είχε ξεμείνει μετά από την παραγωγή χυμού και «αναδιαμορφωμένο» ψωμί.

Το κρέας συνόδευσαν πατάτες καλαμποκιού φτιαγμένες από φαγητό που τρώνε τα ζώα! Και όλα αυτά τα «έπνιξαν» με ρεβιθόζουμο, το οποίο προήλθε από ρεζέρβα ρεβιθιών!

menu_28.9.jpg
Πρόκειται δηλαδή για τρόφιμα τα οποία θα κατέληγαν στα σκουπίδια… Και γιατί χρησιμοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο γεύμα; Σκοπός ήταν να περάσουν ένα κοινωνικό μήνυμα για το φαγητό που καταλήγει στα σκουπίδια ενώ τόσοι συνάνθρωποι μας πεινάνε!

Η ιδέα ανήκει στον πρώην σεφ του Λευκού Οίκου και αφορμή ήταν το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ το οποίο θα γίνει στο Παρίσι το Νοέμβριο.

bankimoon.jpg
Ο Μπαν Κιμ Μουν δήλωσε πως «ένα δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων κατάλληλων για κατανάλωση καταλήγουν στις χωματερές κάθε χρόνο, τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top