«Πόλεις» από κοντέινερ για Σύρους πρόσφυγες, προτείνει η Τουρκία

Θα μπορούν να στεγαστούν συνολικά 900.000 άνθρωποι

«Πόλεις» από κοντέινερ για Σύρους πρόσφυγες, προτείνει η Τουρκία

​Η Τουρκία πρότεινε τη δημιουργία τριών μεγάλων καταυλισμών προσφύγων εντός Συρίας, στους οποίους θα μπορούν να στεγαστούν συνολικά 900.000 άνθρωποι, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η τουρκική πρόταση έκανε λόγο για ��ρεις πόλεις από κοντέινερ, σε κάθε μία από τις οποίες θα μπορέσουν να βρουν καταφύγιο 300.000 άνθρωποι, όπως εξήγησε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Αν η Ε.Ε. αναλάβει τη χρηματοδότηση του σχεδίου, τότε η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει στην κατασκευή των καταυλισμών σε προστατευμένη περιοχή στη βόρεια Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Βάσει της τουρκικής πρότασης, το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να εκδιωχθεί από μια περιοχή περίπου 100 χιλιομέτρων κατά μήκος της μεθορίου της Τουρκίας με τη βόρεια Συρία. Η περιοχή θα πρέπει να περιέλθει υπό τον έλεγχο μετριοπαθών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, ώστε να διευκολύνεται η επιστροφή στη Συρία των προσφύγων.

Η ζώνη θα ήταν επίσης και ένα μέσο για να αποτραπεί η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, κάτι που η Άγκυρα θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top