Αγωνία για τη σημαντική ανακοίνωση της NASA για τον Άρη

Ποια τα σενάρια που κυκλοφορούν

​Ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σχετικά με τον πλανήτη Άρη πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα η NASA, όπως ανακοίνωσε, δημιουργώντας πο��λά ερωτηματικά και αγωνία. Προς το παρόν, η NASA έχει κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό αυτό που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα και τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό.

Όπως είναι φυσικό, τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά και ένα έχει να κάνει με τον εντοπισμό νερού στον πλανήτη. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχει και ο Lujendra Ojha, ο οποίος μετά από έρευνα είχε υποστηρίξει ότι στον κόκκινο πλανήτη υπάρχουν πιθανές ροές αλμυρού νερού.

Στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου θα βρίσκονται δημοσιογράφοι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa στο Twitter.

Σε άρθρο του τότε στο περιοδικό Science, o Ojha περιέγραφε με ποιον τρόπο είχε επεξεργαστεί εικόνες του Κόκκινου Πλανήτη για να απομακρύνει σκιές και άλλες ατέλειες, διακρίνοντας στις εικόνες ίχνη που έμοιαζαν με ρυτιδώσεις και τα οποία μετακινούνταν με την πάροδο του χρόνου.

Αποδίδοντας την ανακάλυψή του στην τύχη, μόνο στην πορεία συνειδητοποίησε ότι οι ρυτιδώσεις αυτές θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε νερό το οποίο κυλά στην επιφάνεια του πλανήτη. Από τότε, έχει αφοσιωθεί στην προσπάθεια να βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτό το σενάριο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Lujendra Ojha, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Georgia Tech, ο Jim Green, επιστήμονας της NASA, αλλά και ο Michael Meyer που είναι επικεφαλής του εξερευνητικού προγράμματος στον Άρη. Τους σημαντικούς αυτούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από άλλα τμήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top