Με απόφαση Μέρκελ: Η Γερμανία θα διαθέτει 670 ευρώ το μήνα στους πρόσφυγες

Στα «σκαριά» και η ανέγερση κοινωνικών κατοικιών

Ύστερα από απόφαση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αποφασίστηκε ότι κάθε μήνα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα διαθέτει το ποσό των 670 ευρώ για τους πρόσφυγες, στα ομόσπονδα κρατίδια.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επτάωρη συνάντηση της Α. Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
υξξδτξδυξ.jpg
Ο υπολογισμός της κυβέρνησης, όπως τόνισε η κυρία Μέρκελ μετά τη συνάντηση, έχει γίνει με βάση 800.000 πρόσφυγες και κατά μέσο όρο πέντε μήνες αναμονή για την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Με αυτό το «ζωντανό», όπως είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το «ρίσκο» τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου.
Επιπροσθέτως, θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα κονδύλια αυτά θα θέσουν εν αμφιβόλω τον στόχο για μηδενικό νέο δανεισμό του κράτους, η κυρία Μέρκελ επεσήμανε ότι η αρχή για το "μαύρο μηδέν" παραμένει, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top