Ξένα ΜΜΕ για μέλη της νέας κυβέρνησης: «Ο Τσίπρας διαλέγει τα παλιά άλογα»

Επισημαίνεται το «μήνυμα συνέχειας» του Αλέξη Τσίπρα

Τα ξένα ΜΜΕ σχολιάζουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας το «μήνυμα συνέχειας» του Αλέξη Τσίπρα. Επισημαίνεται, η προαναγγελθείσα επιλογή του να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, καθώς και η διατήρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη.

Associated Press: «Λίγες αλλαγές σε κεντρικά υπουργεία περιλαμβάνει η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα» - «Στον ήπιων τόνων Τσακαλώτο αποδίδεται η διάσωση των συνομιλιών του καλοκαιριού όταν η Ελλάδα είχε βρεθεί ξανά μπροστά στον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη» - «ο Τσίπρας εγκατέλειψε την πρωτοβουλία να οργανώσει κυβέρνηση με λιγότερα θέσεις, επαναφέροντας πόστα για τον πολιτισμό, την εμπορική ναυτιλία και αρκετά άλλα χαρτοφυλάκια».

Le Monde: «Ο Τσίπρας παρουσιάζει τη νέα κυβέρνηση των πιστών του» - «Το οργανόγραμμα είναι κοντά σε εκείνο της προηγούμενης κυβέρνησης, με λίγες εξαιρέσεις» - «Ο Τσίπρας έκανε την επιλογή της συνέχειας και της ανταμοιβής προσωπικοτήτων που τού έμειναν πιστές κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας που έφερε ο διχασμός στο κόμμα του».

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Ο Τσίπρας διαλέγει τα παλιά άλογα» έχει τίτλο η γερμανική εφημερίδα, που σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «δεν θέλησε να χάσει χρόνο» για το κυβερνητικό σχήμα. «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορίστηκε ξανά ΥΠΟΙΚ, και επιπλέον η νέα κυβέρνηση θα έχει έναν νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με καθήκον την επιτήρηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων» και αναφερόμενη στον Γ. Χουλιαράκη, σχολιάζει: «έναν από τους εμπειρότερους διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες με τους πιστωτές».

La Stampa: «O Τσίπρας ξεκινά μία κυβέρνηση φωτοτυπία» «Λείπουν, προφανώς, στελέχη της ακραίας πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν οδηγεί το καλοκαίρι στη διάσπαση του κόμματος» - «O Πρωθυπουργός επέλεξε να "ξε��ιπλώσει" ορισμένα υπουργεία που είχε ενοποιήσει τον Ιανουάριο, χωρίς όμως να βελτιωθεί η αποδοτικότητά τους».

El Pais: «O Τσίπρας κρατά στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας τον Τσακαλώτο» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ισπανική εφημερίδα, η οποία σημειώνει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε τη συνέχεια, περιστοιχιζόμενος από τους πιστούς στο κόμμα του».

New York Times: «Ο Τσίπρας διορίζει μία νέα ελληνική κυβέρνηση λίγο πολύ σαν την παλιά»- «Το νέο σχήμα έχει ελάχιστα νέα πρόσωπα και επαναφέρει στην κρίσιμη θέση του υπουργείο Οικονομικών τον Ευ.Τσακαλώτο που είχε προχωρήσει το καλοκαίρι τις διαπραγματεύσεις με τους π��στωτές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top