ΠΡΟΣΟΧΗ: Περισσότεροι θάνατοι από selfies παρά από επιθέσεις καρχαριών!

15 άτομα σκοτώθηκαν μέσα στο 2015 από αυτοφωτογραφίσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περισσότεροι θάνατοι από selfies παρά από επιθέσεις καρχαριών!

​Πιο φονικές αποδεικνύονται οι selfies παρά οι καρχαρίες... είναι μια διαπίστωση που έρχεται να σοκάρει την κοινή γνώμη!

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί μόνο για το 2015, 12 θάνατοι από αυτοφωτογραφίσεις, την ίδια ώρα που οκτώ άτομα σκοτώθηκαν από επιθέσεις από καρχαρίες.

Όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, πρόσφατα ένας Γιαπωνέζος τουρίστας σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να βγάλει selfie στα σκαλιά τ��υ Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία.

dangerous-600x400.jpg
Τα περισσότερα selfie δυστυχήματα οφείλονται σε πτώση, ενώ το δεύτερο συνηθέστερο είναι όταν κάποιος προσπαθεί να φωτογραφηθεί και τον χτυπά αυτοκίνητο.

Αρκετές κυβερνήσεις και ρυθμιστικοί φορείς αντιμετωπίζουν τη νέα τάση ως μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ξεκινώντας πρωτοβουλίες και καμπάνιες για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν το κοινό.

452058770-participant-runs-in-front-of-jandillas-bulls-as-he.jpg.CROP.promo-xlarge2.jpg
Πρωτότυπη είναι η πρωτοβουλία της ρωσικής κυβέρνησης να δημιουργήσει μια σειρά από πινακίδες που δείχνουν τι να ΜΗΝ κάνει κανείς όταν φωτογραφίζεται.

russian-selfie-gui_3432663b.jpg
Μάλιστα, η Ε.Ε πριν από μερικούς μήνες είχε προτείνει νόμο για την ποινικοποίηση των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που περιλάμβαναν φωτογραφίες στον Πύργο του Άιφελ, τη Φοντάνα ντι Τρέβι κ.ά

Πληροφορίες από "Τelegraph"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top