Σπάνια διαταραχή: Γεννιούνται κορίτσια και αλλάζουν… φύλο στην εφηβεία

Κι όμως συμβαίνει

Σπάνια διαταραχή: Γεννιούνται κορίτσια και αλλάζουν… φύλο στην εφηβεία
Από μια πολύ σπάνια γενετική διαταραχή πάσχουν τα παιδιά σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Δομινικανής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την Telegraph. Εκεί για παράδειγμα, μπορεί τα μωράκια να γεννιούνται κορίτσια αλλά στην εφηβεία γίνονται… αγόρια. Ναι, καλά διαβάσατε!
Ο 24χρονος Johny γεννήθηκε… κορίτσι. Στην αρχή του έδωσαν το όνομα Felecitia, όμως στην εφηβεία ανέπτυξε αντρικά γεννητικά όργανα. Είναι ένα από τα πολλά παιδιά στο Salinas που φαινομενικά γεννιούνται γυναίκες για να γίνουν άντρες στην εφηβεία τους.
υξμυτξ.jpg
(Ο Johny)
Πρόκειται για μια τόσο συνηθισμένη πλέον κατάσταση στο απομακρυσμένο αυτό χωριό, που δεν θεωρείται πλέον μη φυσιολογική.
«Θυμάμαι να φοράω ένα μικρό κόκκινο φόρεμα. Γεννήθηκα στο σπίτι. Δεν ήξεραν τι φύλο ήμουν. Πήγα σχολείο και φορούσα τη φούστα μου. Δεν μου άρεσε να ντύνομαι σαν κορίτσι. Όταν μου αγόραζαν κοριτσίστικα παιχνίδια δεν έπαιζα μαζί τους. Το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω με αγόρια», είπε στον Dr Michael Mosley για τη σειρά του BBC 2 "Countdown to Life – the extraordinary making of you".
Η σπάνια γενετική διαταραχή εμφανίζεται εξαιτίας της έλλειψης ενός ενζύμου που εμποδίζει την παραγωγή μιας συγκεκριμένης μορφής της αντρικής ορμόνης στη μήτρα. Αυτό, συμβαίνει σε μια άλλη περίοδο παραγωγής τεράστιου ποσού τεστοστερόνης. Στην εφηβεία.
«Όταν άλλαξα ήμουν ευτυχισμένος. Νιώθω άντρας τώρα», σημείωσε ο Johnny που η ζωή του άλλαξε στα 7 του χρόνια.
Οι guevedoces –όπως ονο��άζονται τα παιδιά που πάσχουν από την εν λόγω γενετική διαταραχή- ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από την ενδοκρινολόγο Dr Julianne Imperato του Πανεπιστημίου Cornell στη δεκαετία του 1970.
Επειδή η διαταραχή είναι τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή, η Δομινικανή Δημοκρατία πιστεύει ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες σεξουαλικότητας: αρσενικό, θηλυκό και… ψευδοερμαφρόδιτο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top