Σπουδαία κίνηση ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ: Άστεγοι συγκέντρωσαν χρήματα για τους πρόσφυγες!

Τα άφησαν στην αρχιεπισκοπή

​Σε μια συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε μια ομάδα αστέγων στο Τορίνο της Ιταλίας. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ σε κέρματα, τα οποία και πρόσφεραν στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ιταλία.

Το φάκελο με το χρηματικό ποσό το άφησαν στην αρχιεπισκοπή, ενώ οι ίδιοι επέλεξαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa.

Στη συνοδευτική επιστολή σημείωσαν ότι «οι άστεγοι κατά καιρούς συγκεντρώνονται κάπου με τηλεόραση και μαθαίνουν από τις ειδήσεις την έκκληση οικογενειών για χρήματα», εξηγώντας ότι αυτό τους κινητοποίησε να συγκεντρώσουν το ποσό. Στην επιστολή υπέγραψε μόνο ένας εκ των αστέγων, επισημαίνοντας ότι θα ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Ο αρχιεπίσκοπος, Τσέζαρε Νοσίλια, ο οποίος βρήκε το φάκελο, συγκινήθηκε από την κίνηση τους και την δημοσιοποίησε. Ο ίδιος σε δική του επιστολή, στην οποία έγραφε: «Δείχνετε σε όλους τι σημαίνει να ζεις τη μεγαλύτερη αγάπη, το δώρο του Θεού που μας κάνει όλους αδέλφια».

«Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους βοηθώντας άλλους φτωχούς με αγάπη άνευ όρων. Επιπλέον, βοηθώντας κάποιον να νιώσ��ι καλύτερα, αισθάνονται χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία», πρόσθεσε ο Νοσίλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top