ΑΙΣΧΟΣ: Υπάλληλοι οίκου ευγηρίας κακοποιούσαν ηλικιωμένη με Αλτσχάιμερ- ΒΙΝΤΕΟ

Το ανακάλυψε η κόρη της που είχε κρύψει κάμερα στο δωμάτιο της

ΑΙΣΧΟΣ: Υπάλληλοι οίκου ευγηρίας κακοποιούσαν ηλικιωμένη με Αλτσχάιμερ- ΒΙΝΤΕΟ

​Σοκάρει ένα βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει την απαράδεκτη μεταχείριση μιας γυναίκας που πάσχει από Αλτσχάιμερ, από υπαλλήλους του οίκου ευγηρίας όπου φιλοξενείται.

Η 37χρονη κόρη της, η Ρέιτσελ Μακντόλαντ, διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά της 68χρονης μητέρας της, Μπρίτζετ, ήταν περίεργη. Έδειχνε αρκετά στρεσαρισμένη, φοβισμένη και συμπεριφερόταν σαν μικρό παιδί.

Έτσι αποφάσισε να κρύψει μία κάμερα σε ρολόι που βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο της.

Έκπληκτη διαπίστωσε μετά από μέρες ότι η μητέρα της έπεφτε θύμα εκφοβισμού από δύο υπάλληλους του οίκου ευγηρίας στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο βίντεο, ένας άνδρας και μία γυναίκα εμφανίζονται να φέρονται άθλια στην ηλικιωμένη, βρίζοντας και προσβάλλοντάς την χωρίς να υπάρχει λόγος. Ο 25χρονος υπάλληλος την διατάζει να σηκωθεί από το κρεβάτι, της τραβάει τα σκεπάσματα με βίαιες χειρονομίες και την απειλεί με τιμωρία αν δεν κάνει ό,τι της λέει.

Παρόμοια συμπεριφορά είχε απέναντι στην ηλικιωμένη και μία άλλη υπάλληλος, η οποία την αποκαλούσε «αλήτισσα» και «καθυστερημένη», επειδή δεν μπορούσε να στρώσει το κρεβάτι της.

Οι δύο υπάλληλοι απολύθηκαν και - στην περίπτωση του άνδρα – παρενέβη και η αστυνομία.

πηγή: Dailymail

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top