Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη για το μεταναστευτικό

Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη για το μεταναστευτικό

​Οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση, ανακοίνωσε το Λουξεμβούργο, καθώς η σύνοδος της Δευτέρας κατέληξε σε αδιέξοδο.

Το Λουξεμβούργο, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι επιθυμεί από το συμβούλιο των υπουργών να συμφωνήσει έναν μηχανισμό για τη μετεγκατάσταση 120.000 αιτούντων άσυλο από τις χώρες πρώτης εισόδου τους, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σχετικά με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζει η χώρα του για να σταματήσει την εισροή μεταναστών.

"Θα γράψω σήμερα στον πρωθυπουργό (της Ουγγαρίας) για να του ζητήσω το τελικό κείμενο των νόμων που εγκρίθηκαν" για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν η νομοθεσία αυτή είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτυπά το χέρι στο τραπέζι η Γερμανία για το προσφυγικό-«Η Ευρώπη είναι βουτηγμένη στην ��τροπή»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top