ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Εκπαιδευτικός προσπάθησε να πουλήσει μαθήτρια του- Στη συνέχεια θα την τεμάχιζαν!

Τα μέλη της θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά ως "φυλαχτά"

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Εκπαιδευτικός προσπάθησε να πουλήσει μαθήτρια του- Στη συνέχεια θα την τεμάχιζαν!

​Ένας εκπαιδευτικός, ο Φίλιπ Νγκουλούμπε, συνελήφθη στην πόλη Μζούζου του Μαλάουι, επειδή προσπάθησε να πουλήσει μια έφηβη μαθήτρια, έναντι του ποσού των 9.700 ευρώ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Η μαθήτρια του λυκείου πάσχει από αλφισμό (εκ γενετής πάθηση με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ λευκό δέρμα και οι λευκές τρίχες). Ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κοπέλα αλλά όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ταυτόχρονα σχεδίαζε να την πουλήσει σε έναν Τανζανό. Το κορίτσι στη συνέχεια θα το σκότωναν και τα μέλη του θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά ως "φυλαχτά"!

Οι δολοφονίες των αλμπίνων είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα μέλη τους ή τα οστά τους χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας για να φέρουν πλούτο και εξουσία στους ενδιαφερόμενους. Οι αλμπίνοι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τις δοξασίες για τις μαγικές ικανότητες των μελών τους.
Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν δολοφονηθεί στο Μαλάουι εννέα πάσχοντες από α��φισμό. Ο αλφισμός είναι μια κληρονομική γενετική ασθένεια και πλήττει περίπου έναν στους 1.200 ανθρώπους στο Μαλάουι.
Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όρισε τον Μάρτιο έναν ειδικό με την αποστολή να ερευνήσει την υπόθεση στο Μαλάουι, την Τανζανία και το Μπουρούντι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top