Μουσουλμάνος οικολόγος από το Πακιστάν ο επικρατέστερος για τη δημαρχία του Όσλο

Ετών 41

Μουσουλμάνος πακιστανικής καταγωγής και οικολόγος ενδέχεται να είναι ο νέος δήμαρχος της πανέμορφης πρωτεύουσας της Νορβηγίας, του Όσλο, όπως τουλάχιστον προκύπτει μετά τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα.
Ο 41χρονος Σοάιμπ Σουλτάν του οικολογικού κόμματος των Πρασίνων (MDG), που έχει εργαστεί για το κέντρο καταπολέμησης του ρατσισμού και υπήρξε πρώην επικεφαλής του Ισλαμικού Συμβουλίου της Νορβηγίας-μίας οργάνωσης που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Νορβηγίας-αναμετρήθηκε με τον Φαμπιάν Στανγκ του συντηρητικού κόμματος.
τυξθτυ.jpg
Σχετικά με την πιθανή ανάδειξή του σε δήμαρχο του Όσλο, δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μία εξαιρετική πρόκληση. Το Όσλο είναι μία εντυπωσιακή πόλη με μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες ευκαιρίες». Ο Σουλτάν θεωρεί ότι το Όσλο έχει ανάγκη από έναν μουσουλμάνο δήμαρχο και δεν θεωρεί το θρήσκευμά του εμπόδιο για αυτό το αξίωμα.
«Θα είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος για ολόκληρο το Όσλο, θα είναι ο πιο αντιπ��οσωπευτικός δήμαρχος του πληθυσμού της πόλης που έχει δει μέχρι σήμερα το Όσλο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NRK ο επικεφαλής του MDG, Ράσμους Χάνσον.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top