Δεν τα βρήκαν για το προσφυγικό οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ

Συλλήψεις προσφύγων στα ουγγροσερβικά σύνορα

Δεν τα βρήκαν για το προσφυγικό οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ

Στη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα συμφώνησαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χθεσινή συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες αλλά δεν τα βρήκαν όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των 120.000 προσφύγων.

Μετά από έξι ώρες διαφωνίας, οι υπουργοί ανέβαλαν την τελική τους απόφαση, λέγοντας ότι ήλπιζαν να συμφωνήσουν στην προγραμματισμένη συνάντησή τους στις 8 Οκτωβρίου.

Στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου αναφέρεται ότι η πρόταση για την ανακατανομή 120.000 προσφύγων «συμφωνήθηκε επί της αρχής», και οι αριθμοί στην πρόταση «συνιστούν τη βάση για συμφωνία», τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις «για την προετοιμασία επίσημης απόφασης για την εφαρμογή της δέσμευσης», σε κάθε περίπτωση «λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που θα χρειαστούν ορισμένα κράτη μέλη».

Αξιωματούχοι είπαν ότι μετά από την τελική νομική έγκριση ενός προηγούμενου σχεδίου να μετεγκατασταθούν 40.000 άτομα σε χώρες που δέχονται εθελοντικά να τους φιλοξενήσουν, η Ουγγαρία και η Σλοβακία ήταν οι πρώτες που αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις να αποδεχθούν ένα σύστημα ποσόστωσης για τον υψηλότερο, νέο αριθμό προσφύγων.

Συλλήψεις προσφύγων στα ουγγροσερβικά σύνορα

Εννιά Σύρους και επτά Αφγανούς ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία ότι συνέλαβε για παραβίαση του φράκτη που έχει υψωθεί στη μεθόριο με τη Σερβία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες σήκωσαν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα του φράκτη για να διασχίσουν τα σύνορα.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη χθεσινή νύκτα στο ύπαιθρο στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία, που σφραγίσθηκαν χθες το βράδυ, όταν ετέθησαν σε ισχύ οι νέοι νόμοι για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης.

Η ουγγρική αστυνομία έχει πλέον τη δυνατότητα να θέτει υπό κράτηση όποιον επιχειρεί να παραβιάσει τον φράκτη που έχει υψωθεί σε μήκος 175 χιλιομέτρων στα ουγγροσερβικά σύνορα σφραγίζοντας τη μεθόριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τη χρήση ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ "απαντά" η ΕΕ στην προσφυγική ��ρίση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top