Ο Super Mario έγινε... Σύρος μετανάστης!

O καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Σαμίρ αλ Μουφτί αποφάσισε να μιλήσει για το δράμα των συμπατριωτών του

Ο Super Mario έγινε... Σύρος μετανάστης!

Από τη μια οι βόμβες, η απειλή των Τζιχαντιστών και του εμφυλίου, και από την άλλη η "Ευρώπη - φρούριο" που για να φτάσεις σε αυτή πρέπει να περάσεις από τα χέρια των διακινητών και του εμπορίου ψυχών και να επιβιώσεις στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Κάπως έτσι μοιάζει ο αγώνας των Σύρων προσφύγων που περνούν από τη χώρα μας για να πάνε προς τις βόρειες χώρες της Ε.Ε. που δείχνει να χωρίζεται στα δύο ως προς τη διαχείριση της κρίσης.

Ο καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Σαμίρ αλ Μουφτί αποφάσισε να μιλήσει για το δράμα των συμπατριωτών του με έναν τρόπο άμεσο, που χτυπάει στο "pop" αισθητικό κέντρο του μέσου πολίτη της πολιτισμένης Δύσης.

"Χρησιμοποιώ το ψευδώνυμο για λόγους ασφαλείας" έχει δηλώσει ο καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη.

Αφορμή για να απευθυνθεί στο pop αισθητικό κριτήριο του μέσου κατοίκου της πολιτισμένης Δύσης, αναπαριστώντας τις κακουχίες πριν το μεγάλο ταξίδι στα χέρια εμπόρων ψυχών, όπως δηλώσει ο Μουφτί στο BBC, στάθηκε ο χαμός του καλύτερού του φίλου.

"Πριν από πέντε μήνες ο καλύτερος μου φίλος πνίγηκε ταξιδεύοντας από την Σμύρνη στην Ελλάδα. Εξερράγη η μηχανή του σκάφους που τον μετέφερε. Όταν το έμαθα, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω τον Super Mario πρόσφυγα", λέει ο Μουφτί.

Πηγή: BBC

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top