Η συγκινητική εικόνα που έγινε VIRAL: Μητέρες στρατιωτικοί θηλάζουν τα μωρά τους

Στόχος τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη

Η συγκινητική εικόνα που έγινε VIRAL: Μητέρες στρατιωτικοί θηλάζουν τα μωρά τους
Μια συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου, την ιστορία της οποίας δημοσίευσε το CNN. Πρόκειται για μια εικόνα που ��είχνει μια ομάδα γυναικών στρατιωτικών, ντυμένες στα χακί, να θηλάζουν τα μωρά τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τη κοινή γνώμη σχετικά με το θέμα του θηλασμού.
Την φωτογραφία τράβηξε η Τάρα Ρούμπι, μία φωτογράφος η οποία από το 1997 έως το 2001 εργαζόταν στην στρατιωτική βάση Φορτ Μπλις στο Ελ Πάσο.
Όσο για το πώς το σκέφτηκε; Στην είδηση ότι θα δημιουργηθεί στη βάση ένα δωμάτιο για μωρά (που μέχρι τότε δεν υπήρχε), η Ρούμπι προσφέρθηκε να βοηθήσει στην διακόσμησή του, μέχρι που της ήρθε η ιδέα να βγάλει μία φωτογραφία στην οποία μία ομάδα γυναικών θα θηλάζει.
τυξτυ.jpg
Όπως εξηγεί, οι προσωπικές της εμπειρίες ως μητέρα που εργαζόταν στον στρατό ήταν εκείνες που της έδωσαν έμπνευση. «Το να βλέπεις μία εικόνα σαν αυτή βοηθάει τις μητέρες να καταλάβουν ότι μπορούν να είναι δραστήριες στρατιωτικοί και να παρέχουν υποστήριξη στα παιδιά τους», λέει η Ρούμπι.
Έτσι, αποφάσισε να "ανεβάσει" τη φωτογραφία της αυτή στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook (Tara Ruby Photography). Μάλιστα, έμεινε έκπληκτη όταν είδε ότι στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν 10 μητέρες. «Σήμερα πιστεύω ότι γράψαμε ιστορία», έγραψε η φωτογράφος σε σχόλιο που συνόδευε την ανάρτηση της φωτογραφίας της. «Από όσα γνωρίζω μία ομαδική φωτογραφία που δείχνει υποστήριξη σε μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία, δεν έχει ξαναγίνει», συνέχισε.
Από την στιγμή της δημοσίευσης η φωτογραφία έχει αναδημοσιευτεί (share) περισσότερες από 7.000 φορές. Μάλιστα, ένας χρήστης έγραψε στην Τάρα: «Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείξουμε πόσο πολύ οι γυναίκες δίνουν τον εαυτό τους για τη χώρα και την οικογένεια».
Κάποια στιγμή όμως, η εν λόγω εικόνα διαγράφηκε μυστηριωδώς, τόσο από το χρονολόγιο της Ρούμπι όσο και όλων όσων την είχαν αναδημοσιεύσει! Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια μίας τακτικής που συνηθίζει να ακολουθεί το Facebook, το οποίο δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση του CNN. Εκείνη πάντως, την αναδημοσίευσε μια μέρα μετά, ευχαριστώντας όσους την υποστηρίζουν, χρησιμοποιώντας το hashtag #normalizebreastfeeding.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top