Μέρκελ προς τις ��υναίκες-πρόσφυγες: Να μάθετε γερμανικά

Πως δικαιολόγησε την προτροπή της

Να μάθουν γερμανικά κάλεσε τις γυναίκες- πρόσφυγες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που συρρέουν κατά χιλιάδες και στην χώρα της, στο εβδομαδιαίο διάγγελμά της.

«Οι γυναίκες έχουν συχνά ζήσει φοβερά πράγματα και έχουν ψυχολογικά τραύματα όταν φτάνουν στη χώρα μας. Προφανώς προσπαθούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα τραύματά τους, όμως παράλληλα δεν μπορώ παρά να τις συμβουλεύσω: Μάθετε τη γλώσσα».

«Όσοι μιλάνε γερμανικά μπορούν πραγματικά να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία μας» δικαιολόγησε της προτροπή της η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία κάλεσε τις μητέρες να μάθουν γερμανικά μαζί με τα παιδιά τους.

«Μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο, μαθαίνουν στο σχολείο, συχνά πιο γρήγορα και καλύτερα από τους γονείς τους, όμως δεν θα πρέπει να αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει» ανέφερε.

Η Μέρκελ προέτρεψε επίσης τις γυναίκες «να αναζητήσουν επαφές και να μην απομονωθούν, να μην μείνουν μόνο στη γνωστή τους κοινότητα, αλλά να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή».

«Δώστε κουράγιο, αυτό είναι το σύνθημά μου» τόνισε ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top