Τουλάχιστον 49 νεκροί στην Ινδία από έκρηξη φιάλης υγραερίου!

Σε πολυσύχναστο εστιατόρια

Τουλάχιστον  49 νεκροί στην Ινδία από έκρηξη φιάλης υγραερίου!
Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν εξερράγη μια φιάλη υγραερίου σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο της κεντρικής Ινδίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 8:30 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Πέτλαουαντ του κρατιδίου Μάντια Πραντές την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους, δήλωσε η Σίμα Άλβα αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει 49 πτώματα. Υπάρχουν περίπου 35 τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η Άλβα, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

«Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή και πολλοί άνθρωποι έπαιρναν το πρωινό τους την ώρα εκείνη, γεγονός που εξηγεί τον τόσο μεγάλο απολογισμό», επισήμανε η ίδια.

Το εστιατόριο βρίσκεται επίσης κοντά και σε μια στάση λεωφορείου. «Σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη, υπάρχουν περισσότερα θύματα», εξήγησε από την πλευρά του ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπ. Λ. Γκάουρ, προσθέτοντας ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές στα γειτονικά κτίρια.

Σύμφωνα με τον Σίβτζι Σινγκ, ένα άλλο αστυνομικό, η έκρηξη πυροδοτήθηκε από την έκρηξη ενός πυροκροτητή ο οποίος θα χρησιμοποιούνταν για εξορύξεις και ήταν αποθηκευμένος σε ένα γειτονικό κτίριο.

Ο πρωθυπουργός του Μάντια Πραντές Σίβρατζ Σινγκ Τσούχαν εξέφρασε στον λογαριασμό του στο Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και προσεύχομαι για τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε. Εξάλλου ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 200.000 ρουπίες (περίπου 3.000 ευρώ) στις οικογένειες των θυμάτων και 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ) στους τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top