Ουγγαρία: Φέρονται στους μετανάστες σαν να είναι ζώα- Τους πετούν το φαγητό στον αέρα! -ΒΙΝΤΕΟ

Ντοκουμέντο που κατέγραψε κρυφά εθελόντρια

Ουγγαρία: Φέρονται στους μετανάστες σαν να είναι ζώα- Τους πετούν το φαγητό στον αέρα! -ΒΙΝΤΕΟ

​Τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες στην Ουγγαρία φανερώνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο YouTube.

Το βίντεο γυρίστηκε κρυφά την Τετάρτη από Αυστριακή εθελόντρια μέσα στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, αυτό του Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.

Περίπου 150 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί για να πιάσουν τα σακουλάκια με τα σάντουϊτς, τα οποία τους πετούν στον αέρα οι Ούγγροι αστυνομικοί, φορώντας κράνη και μάσκες υγιεινής.

Σε αυτούς που βρίσκονται μπροστά στη σειρά, τα διανέμουν με το χέρι, ενώ στους πίσω τα πετούν στον αέρα.

«Είναι σαν να δίνουν τροφή σε ζώα που τα έχουν κλεισμένα σε έναν περιφραγμένο χώρο, σαν ένα Γκουαντάναμο στην Ευρώπη», δήλωσε ο εθελοντής Κλάους Κούφνερ για το βίντεο, το οποίο γύρισε η επίσης εθελόντρια Μιχαέλα Σπρίτζεντορφερ.

«Ήταν απάνθρωπο και λέει επίσης κάτι για τους ανθρώπους αυτούς (τους πρόσφυγες) το να τους βλέπεις να μην τσακώνονται για τα τρόφιμα παρότι είναι ολοφάνερο ότι πεινούν πάρα πολύ», σχολίασε η κ. Σπρίτζεντορφερ.

Σημειώνεται ότι παρά τα πρώτα συρματοπλέγματα που έχουν στηθεί, συνολικά 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top