Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγα: «Ειλικρινά λυπάμαι»

Tι έγραψε σε επιστολή μετάνοιας που έστειλε σε ουγγρική εφημερίδα

Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγα: «Ειλικρινά λυπάμαι»

​Την δική της απάντηση για το περιστατικό που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο έδωσε με μία επιστολή μετάνοιας στην εφημερίδα «Magyar Nemzet», η Ουγγαρέζα οπερατέρ Πέτρα Λάζλο. Η γυναίκα απαθανατίστηκε να βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα, ο οποίος είχε αγκαλιά το παιδί του και προσπαθούσε να ξεφύγει από τις ουγγρικές αρχές.

Η οπερατέρ, η οποία απολύθηκε από το κανάλι στο οποίο εργαζόταν και εις βάρος της έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, επέλεξε να απολογηθεί δημόσια, αρνούμενη τις κατηγορίες που της προσάπτονται, για ρατσισμό.

«Η κάμερα κατέγραφε χιλιάδες μετανάστες να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό, ένας από αυτούς έτρεξε προς σε μένα και φοβήθηκα» γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή της και συνεχίζει:

«Μετά κάτι έσπασε μέσα μου. Ξαφνικά σκέφτηκα ότι δεχόμουν επίθεση και έπρεπε να προστατέψω τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να παίρνεις σωστές αποφάσεις την στιγμή που ο κόσμος βρίσκεται σε π��νικό».

Η ίδια καταλήγει στην επιστολή της: «Δεν είμαι μία άκαρδη, ρατσίστρια οπερατέρ που κλοτσάει παιδιά. Δεν αξίζω το πολιτικό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου, ούτε τις απειλές θανάτου. Είμαι απλά μία άνεργη μητέρα ενός μικρού παιδιού που πήρε λάθος απόφαση. Ειλικρινά λυπάμαι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top