ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ για τον Γιούνκερ: «έσπασε» η φωνή του στην ομιλία του

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

​Με την φωνή του να σπάει από την συγκίνηση ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ εκφώνησε σήμερα την ομιλία του για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Ο 60χρονος παραδέχθηκε πως ο θάνατός της και το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι σοβαρά άρρωστος, τον έκαναν απρόθυμο να εκφωνήσει την ετήσια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως αισθάνθηκε πως όφειλε να το κάνει, τόσο έναντι του αξιώματός του όσο και έναντι της οικογένειάς του.

«Ο πατέρας μου, ο οποίος ασθενεί, και η μητέρα μου, η οποία απεβίωσε, εργάζονταν πάντα», είπε στους δημοσιογράφους με τη φωνή του να σπάει από τη συγκίνηση μετά τη μαχητική 80λεπτη ομιλία του ενώπιον των βουλευτών στο Στρασβούργο.

«Κι έτσι εργάζομαι κι εγώ. Κι έτσι βρίσκομαι εδώ».

Μέλη του κοινοβουλίου υπέβαλαν τα συλλυπητήριά τους μετά την ομιλία, που ήταν η πρώτη ετήσια ομιλία του Γιούνκερ ως επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Τύπο του Λουξεμβούργου, η 87χρονη Μαργκερίτ Γιούνκερ-Χέκερ πέθανε την Κυριακή.

«Ξέρουμε πως χάσατε τη μητέρα σας και πως ο πατέρας σας ασθενεί», είπε ο πρόεδρος του Ευρβκοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς.

«Συμμετέχουμε στον πόνο σας», πρόσθεσε υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών μετά την ομιλία του Γιούνκερ.

«Ο πατέρας σας ασθενεί σοβαρά και νοσηλεύεται, η μητέρα σας απεβίωσε την Κυριακή», πρόσθεσε στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου ο Σουλτς, ευχαριστώντας τον Γιούνκερ επειδή «βρίσκεται εντούτοις εδώ για να εκπληρώσει τα καθήκοντα του λειτουργήματός του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top