Γιούνκερ: Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πρόσφυγες!

Ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης

​«Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση» τόνισε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές:

«Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης, που θα αφορά στην μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων, οι οποίοι θα προστεθούν στις πρώτες προβλεπόμενες 40.000 προσφύγων.

«Το σύστημα Σένγκεν δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες, Ευρώπη ε��ναι οι άνθρωποι που υποδέχονται τους πρόσφυγες στον σταθμό του Μονάχου», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ απευθύνοντας έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση «για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις» στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί», παραδέχθηκε ο Γιουνκέρ υπενθυμίζοντας ότι 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στις πόρτες της Ευρώπης, «αλλά δεν είναι ώρα για φόβο. Είναι ώρα για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις... Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη "Ευρώπη" και περισσότερη "Ένωση"».

«Όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία. Δεν κάνουμε διακρίσεις» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top