Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον μικρό Αϊλάν- ΧΑΟΣ στην Ευρώπη με τους πρόσφυγες

Άγρια επεισόδια σε μεγάλες πόλεις

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον μικρό Αϊλάν- ΧΑΟΣ στην Ευρώπη με τους πρόσφυγες

Οι κάτοικοι της Γάζας δημιούργησαν αυτό το τεράστιο γλυπτό από άμμο του μικρού Αϊλάν. Το γλυπτό, μήκους πολλών μέτρων, αναπαριστά την εικόνα της σορού του Αϊλάν όπως βρέθηκε σε μια ακτή της Αλικαρνασού, φορώντας τη μπλε του βερμούδα και το κόκκινο μπλουζάκι του.

glypto-620x320.jpg
Η υπόθεση αυτή συγκίνησε τους Παλαιστίνιους της περιοχής αυτής γιατί σε κοντινή απόσταση 4 παιδιά από τη Γάζα έχασαν την ζωή τους από έναν ισραηλινό πύραυλο ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο το 2014.

Ένα άλλο παρόμοιο συμβολικό έργο έγινε στην παραλία Πούρι στην Ινδία. Εκεί μάλιστα οι δημιουργοί του έγραψαν στα αγγλικά: "Η ανθρωπότητα ξεβράστηκε. Ντροπή, ντροπή, ντροπή". Ο μικρός Αϊλάν έχει γίνει σύμβολο της προσφυγιάς. Στην Βραζιλία έγινε γκράφιτι σε τοίχο.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη αντιμετωπίζει το ζήτημα με δισταγμό και αμηχανία. Στην Βουδαπέστη η αστυνομία συγκρούεται με τους διαδηλωτές που φτάνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Τους εμποδίζουν ακόμη και με τη βία να επιβιβαστούν σε τρένα για να φτάσουν στην Αυστρία και τη Γερμανία. Ίδια κατάσταση και στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Σερβία

Η Μέρκελ ζητά από όλες τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πολλοί από τους πρόσφυγες τη βλέπουν σαν σωτήρα. Παράλληλα ο Γιούνγκερ ετοιμάζεται να παρουσιάσει στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχέδιο υποδοχής από αυτές 120000 προσφύγων από την Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top