Η Γερμανία ανοίγει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες

Η Μέρκελ αποδεσμεύει 3 δισ. ευρώ

Η Γερμανία ανοίγει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες

​Με το «καλωσήλθατε» γραμμένο σε πανό και καραμέλες για τα παιδιά, υποδέχονται Γερμανοί πολίτες τους πρόσφυγες που καταφθάνουν εξαντλημένοι από την Ουγγαρία, μέσω Αυστρίας, στον σταθμό του Μονάχου.

Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο το Μόναχο δέχθηκε συνολικά περίπου 10.000 πρόσφυγες, πολίτες κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ανάλογο ζεστό καλωσόρισαμα περιμένει τους πρόσφυγες στους σταθμούς του Ντόρμουντ, της Φρανκφούρτης και άλλων γερμανικών πόλεων, καθώς και στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

germ7.jpg
Εν τω μεταξύ, τρία ακόμη δισεκατομμύρια ευρώ αποφάσισε να αποδεσμεύσει η γερμανική κυβέρνηση, ώστε ομοσπονδιακά κρατίδια και πόλεις να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον φετινό αριθμό-ρεκόρ των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μπει στη χώρα.

Σε συνάντηση ανώτατων στελεχών που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, αξιωματούχοι από την κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ συμφώνησαν επίσης σε μια σειρά άλλων μέτρων όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου και την επίσπευση της κατασκευής καταλυμάτων για τους ζητούντες άσυλο.

Εκτός από τα τρία δισ. ευρώ για τα κρατίδια και τις πόλεις, η κυβέρνηση σκοπεύει να αποδεσμεύσει και άλλα τρία δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα δικά της έξοδα, όπως τα επιδόματα σε πρόσφυγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top