Ο αστυνομικός που βρήκε τον Αϊλάν περιγράφει τη δραματική στιγμή: Θεέ μου, ας είναι ζωντανό…

«Μόλις τον είδα σκέφτηκα αμέσως τον γιο μου - Κατέρρευσα όταν δεν έδειξε ίχνη ζωής»

Ο αστυνομικός που βρήκε τον Αϊλάν περιγράφει τη δραματική στιγμή: Θεέ μου, ας είναι ζωντανό…

Έγινε διάσημος σε όλοκληρη την υφήλιο από 2 φωτογραφίες.

Ωστόσο, και ο ίδιος θα προτιμούσε να μείνει στην αφάνεια της καθημερινότητας αντί να γίνει παγκόσμια γνωστός μέσα από μια τόσο τραγική ιστορία όσο ο θάνατος του 3χρονου Αϊλάν.

951738-man-1441540042-598-640x480.jpg
Ο Τούρκος αστυνομικός που κρατάει στις φωτογραφίες το άψυχο σώμα του μικρού προσφυγόπουλου ονομάζεται Μεχμέτ Τσιπλάκ και δήλωσε συγκλονισμένος μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Όταν πλησίασα το μωρό, είπα στον εαυτό μου: “Θεέ μου, ας είναι ζωντανό”. Αλλά δεν έδειχνε ίχνη ζωής. Κατέρρευσα…» περιγράφει λυγίζοντας.

«Έχω έναν γιο έξι ετών. Τη στιγμή που είδα το μωρό, σκέφτηκα τον γιο μου κι έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του πατέρα του. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πόσο θλιβερό και τραγικό θέαμα ήταν» δηλώνει ο Τσιπλάκι, ο οποίος σήκωσε με σεβασμό το άψυχο σώμα του μικρού Αϊλάν.

mehmet-ciplak.jpg
Όπως τονίζει, δεν ήξερε καν ότι κάποιος τον έβγαζε φωτογραφία. «Εκείνη τη στιγμή απλά έκανα τη δουλειά που μου είχε ανατεθεί» τονίζει.

Δείτε ΕΔΩ τις συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του βομβαρδισμένου σπιτιού της οικογένειας του Αϊλάν στη Συρία που δείχνει με τον πιο χαρακτ��ριστικό τρόπο από ποια κόλαση προαπσθούσαν να ξεφύγουν...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top