Όσοι υπάρχουν άνθρωποι: Πρωθυπουργός προσφέρει το σπίτι του για να φιλοξενηθούν μετανάστες-ΦΩΤΟ

Ο γερμανικός προϋπολογισμός και όχι τόσο ο ανθρωπισμός είναι στο μυαλό της Μέρκελ

​Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό χωρίς αυξήσει τους φόρους, ώστε να προστατέψει τον γερμανικό προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούχα Σίπιλα, δήλωσε σήμερα ότι θα προσφέρει το σπίτι του στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο.

spila.jpg

Όπως δήλωσε ο Σίπιλα στο δημόσιο δίκτυο YLE, το σπίτι του στο Κέμπελε, στην βόρεια Φινλανδία, θα μπορεί να στεγάσει πρόσφυγες από την αρχή του έτους. Ο ίδιος κάλεσε όλους τους Φινλανδούς να δείξουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

«Το σχέδιο της Ε.Ε. για την ανακατανομή 120.000 προσφύγων, που έφτασαν στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, θα πρέπει να εφαρμοστεί οικειοθελώς», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η Φινλανδία να δώσει το παράδειγμα σε αυτό το ζήτημα.

Μέρκελ: Θα αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους

Η Γερμανίδα Καγκελάριος από την άλλη πλευρά, κάνει τα πάντα για να μην επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον λαό της, με λόγια και δεσμεύσεις που θυμίζουν πολιτικό, παρά ανθρωπισμό, αφού έχει στο νου της, τα δημοσιονομικά νούμερα του Βερολίνου.

«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους. Και συνεχίζουμε να έχουμε τον στόχο να καταρτίσουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, χωρίς την έκδοση νέου χρέους», είπε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για «απροσδόκητα καθήκοντα» που μπορεί να αντιμετωπίσει το Βερολίνο.

Η ίδια επανέλαβε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να κατανέμονται πιο ισομερώς σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο πλαίσιο μιας κοιν��ς στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης.

Δείτε επίσης

Έως και 10.000 πρόσφυγες θα φτάσουν σήμερα στη Γερμανία με τρένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top