Η Μέρκελ έδωσε άδεια παραμονής στην μικρή Παλαιστίνια που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μπροστά της!

"Για ανθρωπιστικούς λόγους" σημειώνεται στο δελτίο τύπου-Πρώτη ανάρτηση:05/09/2015 00:48

Η Μέρκελ έδωσε άδεια παραμονής στην μικρή Παλαιστίνια που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μπροστά της!

'Αδεια διαμονής στη Γερμανία δόθηκε στην 14χρονη Παλαιστίνια, η οποία είχε ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στην Μέρκελ, όταν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, η μικρή της ζήτησε να μην απελαθεί η οικογένεια της, με την Καγκελάριο να απαντά ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής του Ροστόκ, όπου διαμένει η έφηβη, «άδεια διαμονής στη Γερμανία για “ανθρωπιστικούς λόγους” έως τον Μάρτιο, έλαβε το Σάββατο η 14χρονη από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η οποία είχε ξεσπάσει σε λυγμούς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ».

«Με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου της οικογένειας, η πόλη του Ροστόκ ανακοινώνει ότι η Ρέεμ και ο πατέρας της έλαβαν σήμερα για πρώτη φορά άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Η άδεια διαμονής ισχύει έως τον Μάρτιο του 2016. Η οικογένεια μπορεί να μείνει ενωμένη και κανείς δεν θα απελαθεί» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου, η Άγκελα Μέρκελ έχει σχολιαστεί αρνητικά για τον τρόπο που αντιμετώπισε τη μικρή Παλαιστίνια κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης που μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση. Η 14χρονη, σε άπταιστα γερμανικά, είχε εξηγήσει στην Καγκελάριο ότι η οικογένειά της κινδύνευε να απελαθεί στον Λίβανο, την χώρα που είχε εγκαταλείψει για να πάει στη Γερμανία, πριν από τέσσερα χρόνια.

«Η πολιτική είναι πολλές φορές σκληρή. Γνωρίζεις επίσης ότι στους καταυλισμούς των Παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο, υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι. Εάν πούμε τώρα: “Μπορείτε όλοι σας να έρθετε” (…) δεν θα τα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα» είχε πει η καγκελάριος και όταν είδε το κορίτσι να ξεσπά σε λυγμούς, την παρηγόρησε χτυπώντας την ελαφρά στην πλάτη.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο με το στιγμιότυπο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top