«Δεν ήξερα ότι μετέφερα μετανάστες» λέει ο οδηγός του εγκαταλελειμμένου φορτηγού στην Αυστρία

Συνελήφθη στη Βουλγαρία κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης

«Δεν ήξερα ότι μετέφερα μετανάστες» λέει ο οδηγός του εγκαταλελειμμένου φορτηγού στην Αυστρία

​Την Δευτέρα συνελήφθη ο 32χρονος οδηγός του φορτηγού, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Αυστρία και έγινε ο τάφος για περισσότερους από 70 μετανάστες, οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία.

Ο Τσβέταν Τσβετάνο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί, είπε ότι δεν γνώριζε ότι μετέφερε ανθ��ώπους στο πίσω μέρος του οχήματος.

Ο κατηγορούμενος για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση και λαθρεμπόριο και ανθρωποκτονία εκ προμελέτης 71 ανθρώπων", συνελήφθη στην πόλη Λομ της βόρειας Βουλγαρίας, κατόπιν διεθνούς εντάλματος που εξέδωσαν οι αυστριακές αρχές.

Το δικαστήριο της Μοντάνα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκιση του Τσβετάνοφ, ενώ αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Βιέννη να ζητήσει την έκδοση του οδηγού.

Άλλοι πέντε άνδρες, τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός, κρατούνται για την ίδια υπόθεση στην Ουγγαρία.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 27 Αυγούστου, όταν το φορτηγό το οποίο έφερε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και λογότυπο σλοβακικής εταιρίας πουλερικών, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, 50 χλμ. νότια της Βιέννης.

Οι σκληρές εικόνες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι αρχές δεν περιγράφονται. Ενδεικτικό είναι ότι η καταμέτρηση ήταν πολύ δύσκολη λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων. Ακόμη, οι άνθρωποι ήταν τόσο ασφυκτικά στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον που από την πόρτα του φορτηγού έσταζε αίμα.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν 58 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά, κάποιοι εκ των οποίων ήταν Σύριοι πρόσφυγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top