Η Σουηδή ΥΠΕΞ ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τη φωτογραφία του 3χρονου νεκρού πρόσφυγα

«Νομίζω ότι αυτή η εικόνα κάνει κάτι σε όλους μας. Διότι έχει πρόσωπο, όνομα και μια ιστορία»

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν, συγκινώντας μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία του 3χρονου πρόσφυγα συγκλόνισε και την Σουηδή Υπουργό Εξωτερικών, η οποία δεν δίστασε να ξεσπάσει σε κλάματα ενώ ήταν στον αέρα εκπομπής.

walllstra.jpg
Η Μάργκοτ Βάλστρεμ, την Πέμπτη, ήταν καλεσμένη του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου SVT! Κάποια στιγμή το κανάλι έπαιξε ένα ρεπορτάζ για το δράμα των προσφύγων, προβάλλοντας τη φωτογραφία του αδικοχαμένου Αϊλάν. Αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για να «λυγίσει».

wallstr-708.jpg
«Νομίζω ότι αυτή η εικόνα κάνει κάτι σε όλους μας. Διότι έχει πρόσωπο, όνομα και μια ιστορία. Δεν πρόκειται πλέον απλώς για πλεούμενα γεμάτα πλήθη μεταναστών, αλλά για τη φρίκη» σχολίασε εκείνη σκουπίζοντας τα δάκρυα από τα μάγουλα της.

Η ίδια τόνισε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία μας δείχνει ότι «τώρα πρέπει να ��ναλάβουμε δράση για εκείνον και για όλους τους άλλους. Υπάρχει μια μορφή πένθους και επίσης οργή διότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, συνεχίζεται. Προηγουμένως επρόκειτο για μεγάλους αριθμούς ανθρώπων μέσα σε πλεούμενα, ανθρώπων που κατά κάποιον τρόπο δεν είχαν πρόσωπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top