ΣΠΑΡΑΖΕΙ ο πατέρας του νεκρού προσφυγόπουλου: «Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια»

Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε...

ΣΠΑΡΑΖΕΙ ο πατέρας του νεκρού προσφυγόπουλου: «Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια»

​Η μαρτυρία του προκαλεί ανατριχίλα. Η οικογένεια του πνίγηκε στα τουρκικά παράλια και ο θάνατος του τρίχρονου γιου του έγινε το σύμβολο του δράματος των προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Ο Αμπντάλα Kάρντι επέζησε και κατάφερε να βγει στη στεριά του Μπόντρουμ, όχι όμως και η γυναίκα του και οι δύο του γιοι, τα άψυχα σώματα των οποίων ξεβράστηκαν στην ίδια ακρογιαλιά όταν το υπέρπληρες πλοιάριο που επέβαιναν βυθίστηκε.

2BF0CC5B00000578-3219553-image-a-18_1441292875371 (1).jpg
«Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» περιέγραψε ο πατέρας του μικρού Σύρου που πνίγηκε, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Είχαμε σωσίβια διάσωσης όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι εκ των επιβαινόντων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια», συνέχισε ο Αμπντάλα Κάρντι.

«Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δε μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξηγεί ο πατέρας των αδικοχαμένων Αϊλάν και Γκάλεμπ.

«Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» προσθέτει.
2BEEADBC00000578-3219553-image-a-4_1441272512485.jpg
Ο άνδρας, με καταγωγή από τη Δαμασκό της Συρίας, είχε επιχειρήσει δύο φορές, μαζί με την οικογένεια του, να περάσει στην Ελλάδα από κει ��την Ευρώπη και μετά στον Καναδά.
«Στην πρώτη μας προσπάθεια, η ακτοφυλακή μας σταμάτησε εν πλω και αναχαίτισε το πλοιάριο. Στη δεύτερη προσπάθεια μας, οι διακινητές δεν τήρησαν το λόγο τους και δεν ήρθε το πλοίο», είπε. Χθες, ο ίδιος αναγνώρισε τα πτώματα της συζύγου του και δύο γιων του.
Σημειώνεται ότι στη σελίδα του στο facebook, δηλώνει ότι κατάγεται από τη Δαμασκό, αλλά τον τελευταίο χρόνο ζούσε με την οικογένεια του στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία διέφυγαν για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές.
Η φωτογραφία με το νεκρό κορμάκι του 3χρονου Αϊλάν, που κείτεται μπρούμυτα στην άμμο, κάνει το γύρο του κόσμου από χθες και συγκλονίζει την κοινή γνώμη.
Ο αδελφός του Γκάλεμπ, ηλικίας 5 ετών, και η μητέρα τους Ριχάνα, 27 ετών, επίσης πνίγηκαν.
Οι Σύριοι δίνουν μάχη με τα κύματα για να μπορέσουν να επιζήσουν και όπως αναγράφεται σε πολλές φωτογραφίες οικογενειών από τη Συρία: «Για να βάλει κανείς τα παιδιά του σε μια βάρκα, θα πρέπει τα νερά να είναι πιο ασφαλή από τα εδάφη που κατοικούσε».
πληροφορίες: DailyMail
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top