Το απόλυτο χάος στη Βουδαπέστη με τις στρατιές προσφύγων

Άνοιξε ο σιδηροδρομικός σταθμός αλλά τα χέρια δεν φεύγουν

Το απόλυτο χάος στη Βουδαπέστη με τις στρατιές προσφύγων

​Το απόλυτο χάος σημειώθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στις 08.15 τοπική ώρα από τις εισόδους του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Βουδαπέστης, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος εδώ και δύο ημέρες.

Τότε εκατοντάδες πρόσφυγες εισέβαλαν και απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιβασθούν σε τρένο από τις πόρτες και τα παράθυρα, την ώρα που τα μεγάφωνα μετέδιδαν το μήνυμα ότι κανένα τρένο που αναχωρεί από τον σταθμό του Κελέτι δεν θα εξυπηρετεί διεθνείς προορισμούς "για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο"

Να σημειωθεί ότι οι πρόσφυγες, κοιμούνταν έξω από τον σταθμό Κελέτι και διαμαρτύρονταν τις δύο τελευταίες ημέρες με τα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοράσει στα χέρια, για το μπλόκο που τους εμπόδιζε να φύγουν, μέσω Αυστρίας, για τη Γερμανία.

Το «χειρόφρενο» επιβεβαίωσε και η αυστριακή πλευρά, λέγοντας πως την Πέμπτη δεν έφταναν στη Βιέννη τρένα από τη Βουδαπέστη.

Επιβεβαίωση ήρθε και από την Τσεχία και τη Σλοβακία, που ανέφεραν πως τα τρένα προς Βουδαπέστη θα σταματούν στο συνοριακό Σομπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top