ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ η εικόνα του νεκρού προσφυγόπουλου σε ακρογιαλιά της Τουρκίας

Κείτεται στην άμμο- Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά το άψυχο κορμάκι του

ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ η εικόνα του νεκρού προσφυγόπουλου σε ακρογιαλιά της Τουρκίας

​Σπαρακτική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εικόνα που κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου. Ένα μικρό αγοράκι, περίπου 3-4 ετών, βρέθηκε νεκρό σε παραλία γνωστού τουριστικού θέρετρου της Τουρκίας. Το πτώμα του προσφυγόπουλου εκβράστηκε κοντά στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσός), όταν κατά το ταξίδι του πιθανότατα με τους πρόσφυγες γονείς του, πνίγηκε μαζί με άλλα τουλάχιστον 11 άτομα

Ο πόλεμος στη Συρία, οδηγεί πλήθος προσφύγων να αφήσει την πατρίδα του, να ταξιδέψει προς τα τουρκικά παράλια και από κει σε κάποιο ελληνικό νησί, για μια καλύτερη ζωή.

Το μικρό παιδάκι, με κατακόκκινο μπλουζάκι και μπλε σορτσάκι, κείτεται με το πρόσωπο στην άμμο. Σε μια δεύτερη εικόνα, αστυνομικός κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομακρύνει από το σημείο.

Η εικόνα αναπαράγεται κατά κόρον στο Twitter και έχει γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης με το hashtag #KiyiyaVuranInsanlik, που σημαίνει «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά».

Τα δύο πλοιάρια που μετέφεραν τους πρόσφυγες, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν Σύριοι, είχαν αποπλεύσει ξεχωριστά από την περιοχή Ακιαρλάρ της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, σύμφωνα με αξιωματικό των τουρκικών λιμενικών αρχών.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή, καθώς φορούσαν σωσίβια. Ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι έχουν σχεδόν σβήσει οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ακόμη δύο πρόσφυγες, οι οποίοι αγνοούνται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top